Pages

Saturday, 20 April 2013

UCAPAN...

Ucapan..
banyak ucapan yang kita boleh ucapkan..pelbagai ulangtahun..pelbagai kegembiraan yang kita sambut..tak lupa jugak pada pelbagai kesedihan yang kita ucapkan..biasanya paling istimewa,paling familiar,paling orang tak lupa tarikh lahir kan??
bila tiba tarikh lahir.mesti kita tertunggu-tunggu siapelah nak wish dulu.mesti ibubapa dulu kan...sapelah yang igt..tak kurang jugak pada yang ada pasangan..mesti harap pada pasangan masing2 ucap dengan penuh makna..kan.kan.kan HAHAH ..hadiah belakang kira pun takpe..kan2..
tapi dalam kita menanti..pernah kita terfikir orang yang kita letak paling belakang itu yang igt dan tak pernah lupa akan tarikh keramat kita tu...tak telefon.tak sms.tak bermaksud dia tak ingat.
mungkin dia ada cara lain untuk ucapkan..cara lain untuk dia tunjuk yang dia ingat akan tarikh..mungkin dia punya sebab kenapa tak berani nak tonjol diri untuk ucapkan sesuatu..
soooooo..jgn kita fikir yang bukan..
cukup.cukup..
dikesempatan ini..ewah.ewah.
selamat ulangtahun buat19041991.semoga panjang umur..murah rezeki..dan saya doakan atas kesihatan yang terbaik buat kamu..dijauhi dari penyakit..berjaya dalam hidup..tabah hadapi dugaan dan bahagia sepanjang hayat..
hidup ini hanya sekali..hiduplah dengan penuh erti..
ketika kita lahir,kita menangis,dan dunia bergembira..
selamat hari jadi..
09.04 19.04


happy belated day





Monday, 4 March 2013

HALAU !!!

assalamualaikum. 
sekian lama entry ni berserabut hari ni, kisah yang menyayat hati aku karangkan.setelah hampir tiga thun bertapa disini.(hostel) kami telah diberitahu bahawasanya kami KENA PINDAH KELUAR!!!!!!!.WHAT?????
dengar macam oke oke jah..tapi berat untuk kami yang hampir habis ni nak lakukan..tinggal hanya beberapa bulan untuk habiskan...ini sebab contract antara kolej dan pengurusan apartment ni hampir tamat..dan kami hanya mengikut apa yang diarahkan..
sedih sangat nak keluar dari sini..iyelahh..bukan senang nak sesuaikan kat tempat baru yang sangat selesa.segala benda yang ada disini kami tinggalkan dan simpan sebagai kenangan..masa-masa yang selalu kami isi dengan swimming pool tak ada lagi lepas ni..curi-curi line wifi orang pun dah tak ada...kehidupan dia asrama yang aku sendiri tak pernah rasakan kini akan bermula.......aku sendiri harap aku dapat sesuaikan diri dengan tempat tersebut..segala perkara,kenangan pahit,manis terus dibiarkan menjadi kenangan disini...banyak perkara yang terukir.